The Texan

>

A KICK-ASS START TO A DUTCH OVEN CHILI!

Een perfecte start voor een Dutch Oven gevuld met heerlijke chili con carne.
Vol van smaak door gebruik van diverse soorten chili pepers en kruiden.
Licht pittig, maar zeker niet te scherp van smaak.
verpakt in blikken van 250 gram, genoeg voor ca 20 porties.
Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen! Zonder E nummers!

———————————————————————————————————————————————–

“The Texan” famous chili

Recept voor 3 a 4 personen
Bereidingstijd ca 2 uur

Ingrediënten:

500 gr Runderriblappen
2 volle eetlepels (50 gr)
 The Texan
1 blik tomaten blokjes ( a 400 gram)
1 kop sterke koffie
1 blik (kidney) bonen ( a 400 gram)
1 paprika (rood)
1 rode ui

Optioneel:
1 verse rode chilipeper

Bereiding: 

Snij het vlees in blokjes.
Net als de paprika en de rode ui.
Vlees aanbraden in de pan tot een mooie donkere kleur.
Voeg uien, paprika en eventueel de chili peper toe en laat even mee bakken. Blus af met de koffie. Voeg vervolgens de tomaten en “The Texan” toe. Vul het blikje van de tomatenblokjes met water en deze ook toevoegen.
Dit moet een uurtje rustig pruttelen met de deksel op de pan.
Daarna de bonen afgieten en toevoegen.
Dit zachtjes verder laten sudderen tot het vlees gaar is (vlees moet makkelijk uit elkaar vallen).
eventueel serveren met rijst, frisse salade en een koud biertje!

———————————————————————————————————————————————–

“The Texan” chili dogs

cof

Recept voor 8 a 10 personen
Bereidingstijd ca 45 minuten

Ingrediënten:

500 gram gehakt naar keuze
 1 ui in snippers
 Tomatenpuree klein blikje
 2 volle eetlepels “The Texan” (50 gram)
100 ml water
10 hot dogs of knakworsten
10 broodjes
Geraspte cheddar kaas

Bereiding:
Zet de skillet op een stapel briketten dat hij goed heet is. Doe een scheut olie in de skillet
en fruit de ui glazig.
Voeg het gehakt toe en als dat bruin, rul en gaar is doe je de tomatenpuree erbij. 
Bak de puree even mee( haalt het zure er een beetje af).
Voeg “The Texan” toe en het water en laat lekker door pruttelen tot dat de olie op de chili drijft en de chili mooi is ingedikt.
Gril de hot dogs boven de kolen (of warm ze op in water)
Dan kunnen we gaan opbouwen:
Leg de knakworst in een open gesneden broodje, daarop de chili en dan aftoppen met de kaas
Heerlijk met relish of met fijn gesneden rauwe (rode) uitjes

———————————————————————————————————————————————–

“The Texan” tortilla’s

Recept voor 3 a 4 personen
Bereidingstijd ca 45 minuten

Ingrediënten:

500 gram biefstuk of kippendij filet
2 eetlepels “The Texan”
1 eetlepel olie

Voor de guacamole:
2 eetrijpe avocado's
1 sjalotje
1 tomaat
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 limoen
Voor de ranch saus:
1 teentje knoflook
Naar smaak zout
1 handvol verse peterselie
2 eetlepels verse bieslook
240 ml mayonaise
120 ml zure room
1 eetlepel melk
1/2 theelepel worcestershire-saus
paar druppels tabasco
1/4 theelepel paprikapoeder
2 theelepels citroensap

Bereiding:

Meng in een schaal de olie met “The Texan” kruiden. Snij vervolgens het vlees in repen en voeg toe in die schaal en meng goed door. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast omdat zo de smaken goed kunnen doordringen in het vlees.

Nu gaan we de guacamole maken: snipper de sjalot, de peper, de knoflook en de tomaat heel fijn en doe in een schaal. Ontdoe de avocado van schil en pit en en voeg toe aan de schaal. Prak met een vork de avocado fijn en meng met de andere ingrediënten. Snij de limoen doormidden en pers het sap eruit boven de avocadomix en meng nog even goed door. Zet weg in de koelkast om op smaak te komen.

Vervolgens gaan we de ranch saus maken: Hak de knoflook, peterselie en de bieslook fijn en doe in een schaal. Meng hier vervolgens de rest bij en het zout als laatste naar smaak.

Verhit een skillet met ruim briketten. En leg een paar briketten onder de DO zelf ( ongeveer 6 stuks) In de DO leg je de tortilla’s om op te warmen. Als de skillet heet is, leg je daar de vlees reepjes in per “portie” zodat de skillet niet te ver afkoelt. Bak het vlees gaar (kip) of tot de gewenste garing(Biefstuk)

Leg de reepjes vlees op een warme tortilla en garneer met de guacamole en de ranch saus en eventueel wat sla.

Eet smakelijk!

 

Rattlesnake bites

cof

Ingerdienten:
300 gr rundergehakt
15 gr Frontier Cooking “The Texan” (kleine eetlepel)
Kleine ui
Klein plakjes of geraspte cheddar kaas.
Jalapeno peper (of voor meer hitte een Habanero peper)
ca 20 plakjes filodeeg
Los geklopt eiwit

Bereiding:
Snij de ui klein, bak deze in wat olie op middelhoog vuur.
Zodra de ui begint te kleuren voeg het gehakt, de klein gesneden Jalapeno en de Texan toe.
Gehakt los bakken tot het gaar is.
Laat het geheel afkoelen.

Leg een plakje Filodeeg neer zoals het voorbeeld.
Leg wat kaas in het midden, doe daar een schepje van het gehakt mengsel op.
Vouw het pakketje dicht smeer het laatste vlakje in met wat eiwit en plak het dicht.


Verhit je Barbecue (indirect), Dutch Oven of Oven tot ca 200 graden en bak de pakketjes tot ze goudbruin zijn. (voor je ze gaat bakken even insmeren met wat olie)

Serveer met Mierikswortel dip saus of je favoriete barbecue saus.
(alle ingrediënten mengen….klaar)
1 bakje zure room
1 el Mierikswortel
1 tl citroensap
“Snufje” knoflook-, uien en paprika poeder
zout naar smaak

Eet smakelijk.
Recept idee: Menno Jonker

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien