The Hungarian

A KICK-ASS START TO A DUTCH OVEN GOULASH!

Door het gebruik van wel 15 ingrediënten krijgt de Goulash een mooie diepe smaak.
Verpakt in blikken van 250 gram, genoeg voor ca 20 porties.
Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen! Zonder E nummers!

 

———————————————————————————————————————————————–

“The Hungarian” award winning Goulash

Recept voor 3 a 4 personen
Bereiding ca 2 uur

Ingrediënten:
500 gram riblappen
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olie
1 ui
Klein blikje tomatenpuree (70 gram)
2 volle eetlepels “The Hungarian” ( 50 gram)
2 rode paprika

Optioneel:
100 gram gerookt spek
1 glas rode wijn

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en bestuif met de bloem. Snipper 1 ui.
Doe wat olie in een Dutch Oven en bak hier in het vlees tot het mooi donker is.
Voeg de ui toe en bak tot ze licht verkleurd zijn.
( Optioneel: Indien je er spekjes bij doet dan eerst het spek bakken en de uien.
Dat uit de pan halen en dan het vlees bakken.)
Voeg een blikje tomaten puree (70gr) en bak even mee.
( Optioneel: voeg het spek/ui mengsel toe)
Blus af met wat water en voeg 50 gr “The Hungarian” toe.
Na ca 1,5 uur 2 klein gesneden rode paprika’s toevoegen. (Optioneel: een glas wijn).
Dit laten sudderen tot het vlees gaar is.

Serveren met een gepofte (of gekookte) aardappel en een frisse salade.


———————————————————————————————————————————————–

 

Goulash soep

 

Recept voor ca. 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingredienten:
500 gram rundvlees in blokjes
1 eetlepel bloem
Tomatenpuree blikje (klein)
2 volle eetlepels “The Hungarian” ( 50 gram)
Water 3 paprika’s ( rood of geel) in stukjes
2 uien, gesnipperd
250 gram champignons, in plakjes
1 winterwortel geschild en in plakjes ( niet te dik )
2 aardappels, geschild en in blokjes

Bereiding:

Verhit de olie in de DO. Bestuif het vlees met de bloem zodat die rondom bedekt is. Bak het vlees rondom goed aan totdat mooi donker is. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Bak ook de uien mee. Voeg “The Hungarian” toe en blus af met water. Laat gedurende 1.5 uur zachtjes sudderen. Voeg de paprika, champignons, aardappels en stukjes winterwortel toe en voeg evt water toe tot alles onder het vocht staat. Laat alles nog een 30 minuten rustig door koken tot dat alle groente gaar is. Voeg eventueel tussendoor water toe tot gewenste soepdikte. Serveer met vers gebakken brood.
>——————————————————————————————————————————

 

Zuurkoolschotel

Recept voor ca. 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

500 gram rundergehakt
1 ui
1 rode paprika
1 prei
2 eetlepels “The Hungarian” ( 50 gram)
2 appels
500 gram zuurkool
geraspte kaas

Voor de puree:
600 gram aardappels (kruimig)
50 ml melk
25 gram boter
snufje nootmuskaat
peper en zout naar smaak

Bereiding:
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappels gaar in 15 tot 20 minuten. Verwarm vervolgens de melk en smelt daarin de boter. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af en voeg al roerend de melk toe tot er een grove puree ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Snij nu de uien, paprika en prei in stukjes en schil de appel en snij die ook in stukjes. Verhit in de DO wat olie en bak daarin het gehakt rul en gaar. Voeg nu de ui, paprika en prei en “The Hungarian” toe met een klein scheutje water. (Dit is ervoor om de kruiden goed te mengen met het gehaktmengsel)
Laat even rustig bakken tot de groente zacht is. Haal de DO even van de kolen af. Verdeel het gehakt mengsel over de bodem. Bedek met de afgegoten zuurkool. Vervolgens verdeel je de appel erover heen en dek volledig af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en doe de deksel op de DO.
Leg 5 briketten onder de DO en leg er 12 op de deksel.
Na ongeveer 30 minuten is de kaas gesmolten en de zuurkoolschotel door en door warm.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien