The Barbarian

>

A KICK-ASS START TO A DUTCH OVEN CHICKEN ROAST.

Een perfecte start voor kip uit de Dutch Oven.
Door het gebruik van uitgebalanceerde kruiden krijg je een heerlijk geurend kipgerecht
Natuurlijk zijn deze kruiden ook heerlijk op andere stukken vlees.
Verpakt in blikken van 250 gram.
Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen! Zonder E nummers!

———————————————————————————————————————————————–

 

“The Barbarian” Chicken Roast

Recept voor 3 a 4 personen
Bereiding ca 1 uur

Ingrediënten: 1 hele kip
100 gram gerookt spek in plakken
250 gram champignons in kwarten

1 ui in grove stukken
1 paprika in grove stukken
2 aardappels in plakjes ( niet te dik ).
Olie
50 gram “The Barbarian”

 

Bereiding:

Wrijf de kip in met olie en daarna met  “The Barbarian”, houdt nog wat achter voor over het spek.
Bedek de bodem van je Dutch Oven met gerookt spek. Strooi daar ook wat “Barbarian” op. Leg daar dakpansgewijs de aardappelschijfjes op en dek die af met de champignons, paprika en ui.
Leg de kip daarop met de borst omhoog. Deksel op de DO.
Leg 7 briketten onder de DO en er 15 bovenop de deksel. Per kilo duurt de bereiding ongeveer een uur.

Draai elke 30 minuten de deksel even een kwartslag zodat de warmte goed wordt verdeeld over de kip.
Zorg ervoor dat de kip goed gaar is. (kerntempratuur van minimaal 72c)
Lekker met een gepofte aardappel en een salade.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien